4 Ağustos 2018 Cumartesi

TRAMBOLİN İMALATI

TRAMBOLİN İMALATI


Günümüzde trambolin alanları her geçen gün artmaktadır. Artan trambolin alanlarına talep de aynı oranda artmaktadır. Bundan dolayı da trambolin imalatı artmaktadır.  Trambolin imalatının artması bazı sıkıntıları da beraberinde de getirmektedir. Bu sıkıntıların başında ise kalitesiz üretim gelmektedir. Trambolin parklarının kalitesiz üretilmesi ileride geri dönüşü olmayan durumlara neden olabilir. Örneğin hammaddenin kalitesiz ve sağlıksız olması, üretilen platformda oynayan çocuğun sağlığını tehlikeye atacaktır. Bu durum göze alınamayacağından dolayı kesinlikle üretim kaliteli malzemelerden yapılmalıdır. Ürünün kaliteli olduğunu anlamanın bazı yolları vardır.

Trambolin imalatı esnasında kullanılan ürünlerin kaliteli olduğu nasıl anlaşılır?


Trambolin parklarında kullanılan hammaddenin kaliteli olduğunu anlamak için şu kıstaslar olması gerekmektedir;

  • ·         EN1176 EN1177 Normlarına uygun üretim yapılması gerekmektedir. (Bu normlar Avrupa Birliği tarafından oluşturulmuştur. Avrupa Birliği ülkeleri bu normlara uygun ürün alımı yapmaktadır.)
  • ·         Üretici firmanın tanınırlık seviyesi ve yaptığı diğer işlerdeki geri dönüşleri.
  • ·         Ürünün gerekli testlerden geçtiğine dair sertifikalanmış olması.

gibi unsurlar ürünün kalitesini ortaya koymaktadır.

Ayrıca trambolin parklarının üretimi esnasında işçiliğin de çok önemi vardır. İşçiliğin dikkatli ve özenli yapılması trambolin parklarında oluşacak sıkıntıları en aza indirecektir. Trambolin parkları bir iskelet yapı üzerine kurulduğundan dolayı iskeletin sağlam olması son derece önemlidir. Çünkü iskelette oluşacak en ufak bir sıkıntı tüm platformun zarar görmesine neden olabilir. Ayrıca platformun üzerindeki insanlara da zarar verebilir.

Trambolin parkı imalatı sürecinde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise tasarımdır. Çünkü tasarım üretime ne kadar elverişli ise üretimde sorunlar o kadar minimuma iner. Fakat aynı zamanda tasarım diğer trambolin parklarından da farklı olmalıdır. Bundan dolayı tasarım aşaması son derece titiz bir şekilde geliştirilmelidir. Tasarımın müşteri ile birlikte yapılması gerekmektedir. Müşterinin kafasına takılan sorunların tasarım aşamasında giderilmesi hem iş süreci açısından hem de maliyet açısından son derece faydalı olacaktır.

trambolin imalatı

SONUÇ


Sonuç olarak trambolin parkı imalatı gün geçtikçe artmaktadır. Bu artıştan dolayı kalitesiz üretim de artmaktadır. Artan kalitesiz üretim insan sağlığını tehlikeye atmaktadır. Bundan dolayı trambolin parkı üreticisini seçerken dikkatli olunmalıdır. Üreticinin hangi kalitede ürün kullandığı bilinmelidir. Ürünün hangi testlere tabi tutulduğu öğrenilmelidir. Bu testler resmi kuruluşlar tarafından sertifikalandırılmalıdır. Dikkat edilmesi gereken diğer konu ise işçiliğinin güzel yapılıyor olmasıdır. Özellikle iskelet kısmının sağlam temeller üzerine kurulması son derece önemlidir. Son olarak dikkat edilmesi gereken unsur ise tasarımdır. Tasarımın ergonomik olması üretim aşamasına kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca tasarım aşamasında müşterinin kafasındaki sorular giderilerek geri dönüşü olmayan hatalar da engellenmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder