14 Temmuz 2018 Cumartesi

TRAMBOLİN PARKI

TRAMBOLİN PARKI


Toplumumuzun davranış kalıpları günden güne değişmektedir. Değişen bu davranışların bazir örneği ise vakit geçirilen yerlerin değişmesidir. Önceden insanların toplanma alanları çay bahçeleri, parklar, pazar yerleri olarak çeşitlilik gösteriyordu. Fakat günümüzde insanlar genellikle avmlerde toplanmayı tercih ediyorlar. Özellikle öğrenciler ve genç yaşta evlenmiş çiftler vakitlerini avlerde geçirmeyi tercih ediyorlar. Çünkü avmlerde hem alışveriş yapıp hem yemek yiyebiliyorlar. Aynı zamanda sinema ve oyun salonların da aynı bina içerisinde yer alıyor. Bu nedenle genç nüfus avmleri tercih ediyor.

Avmlelerin her geçen gün daha fazla kişiye hitap ediyor olması birçok farklı iş kolunun da bu alanlara toplanmasına sebep oluyor. Bunlardan birisi de trambolin parklarıdır. Günümüzde trambolin parklarını avmlerde sıksık rastlamamaktayız. Onun yerine daha küçük alan kaplayan daha küçük yaşlara hitap eden soft play alanlar kurulmaktadır. Fakat genç nüfusun gün geçtikçe daha fazla tercih ettiği avmlerin oyun alanlarına daha çok yer ayırmalıdırlar.

Avmlerde Trambolin Parkı


Avmlerin trambolin parkı fikrine alışması biraz zaman alacaktır. Bu esnada hangi avm daha önce davranırsa o işletme piyasanın kaymağını alacaktır. Bundan dolayı avmler trambolin parkı için bir planlama yapmalıdırlar. Örneğin avmlerdeki sinemalar özellikle yaz aylarında yeteri kadar dolu olmamaktadır. Bir nevi yaz aylarında sinemalar atıl durumda kalmaktadır. Bunun yerine hem yaz aylarında hem de kış aylarında tercih edilecek bir alan plan trambolin parkı kurulabilir. Tabikide sinema salonları avmlerin vazgeçilmezleri, önerimiz sadece 1 sinema salonun kapatılıp onun yerine trambolin parkı kurulmasıdır. Tabiî ki bu durum değişiklik gösterebilir. Kesinlikle sinema salonu kapatılsın diye bir durum söz konusu değil. Bu düşünce sadece bir öneridir.

Avmler dışında Trambolin Parkı fırsatları


Avmlerin genç nüfusu çektiğini yukarıdaki paragrafımızda yazmıştık. Peki başka hangi alanlar trambolin parklar için uygundur. Öncelikle bulunulacak ortamın genç ve enerjik nüfusun ziyaret ettiği çoğu vaktini orada geçirdiği bir alan olmalıdır. Ve tabiî ki bu alanda trambolin parkı inşası için yeterli yerin olmasıdır. Böyle bir yere avmden sonra örnek gösterilecek en iyi yer tabikide otellerdir. Oteller her yaştan ve her düşünceden insanı bir araya getiren yerlerdir. Burada tatil yapan tatilcilerin ilk hedefi eğlence olduğu için trambolin parkları bu alanlarda çok tercih edilmektedir. Hem yetişkinlerin hem de çocukların oynayabileceği trambolin parkları otellerde çok tercih edilmektedir. Hatta soft play, trambolin parkı ve lunapark konseptine sahip oteller bulunmaktadır.




SONUÇ


Sonuç olarak Trambolin parkları gelecekte özellikle genç nüfusun daha çok vakit geçireceği eğlence alanlarındandır. Bundan dolayı avmler bu fırsatı önceden görüp niş pazara çabuk girebilirler. Ve bu çabukluk işletmeye yüksek miktarda kâr olarak geri dönecektir. Bundan dolayı avmler trambolin parkı konusunda daha istekli olmalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder