13 Ağustos 2018 Pazartesi

TRAMBOLİN PARKI TASARIMINDA KULLANILACAK EN İYİ TASARIM PROGRAMLARI


 TRAMBOLİN PARKI TASARIMINDA KULLANILACAK EN İYİ TASARIM PROGRAMLARI


Günümüzde trambolin parklarına talep hızla artmaktadır. Artan bu talepler doğrultusunda trambolin parkı imalatı da artmaktadır. Üretimin artması piyasaya daha çok firmanın girmesine yol açmıştır. Böylece rekabet gittikçe artmaktadır. Artan rekabetten dolayı firmalar farklılaşmak istemektedirler. Trambolin parkı imalatı sektöründe de en iyi farklılaşma tasarım aşamasında olmaktadır. Ürünün tasarım aşamasında güzel işler çıkartan firmaların tercih oranları diğer firmalara göre daha çok tercih edilmektedirler. Bundan dolayı trambolin üretimi yapan firmalar tasarıma çok önem vermektedirler.

Tasarımın bu kadar önemli olduğu bir sektörde hangi tasarım programının kullanıldığı da aşırı derece önem arz etmektedir. Bu yazımızda hangi tasarım programlarının kullanılabileceği anlatılacaktır.

Hızla değişen dünyamızda tasarım gün geçtikçe daha çok önem kazanmaktadır. Teknolojinin ilerlemesi ile tasarımın öne çıkması birçok sektörün ortaya çıkmasını da sağlamıştır. Sektörlerin bu kadar çok artması tasarım programlarının da artmasına yol açmıştır. Tasarım programlarının artması ise tasarımcıların hangi programı seçmeleri konusunda kafasını karıştırmaktadırlar. Bu programlarından bazıları şunlardır;

1.       SketchUP: SketchUP tasarım sektöründe çok beğenilen bir programdır. Bu beğeni kullanışlı ekranı ve kısayolları sayesinde her geçen gün artmaktadır. öğrenme süreci çok çabuk olan bu program çoğu tasarımcının vazgeçemediği bir programdır. Özellikle trambolin parkı tasarımı sürecinde sketchUP programı son derece faydalıdır. Programa sonradan eklenen pluginler sayesinde birçok işlev kolayca yerine getirilmektedir.

2.       Blender: Blender de SketchUP kadar tercih edilen bir diğer programdır. Bu programın en avantajlı tarafı ise ücretsiz olmasıdır. Tamamen açık kaynak kodlu olan bu programa hiçbir ücret ödenmemektedir. Ayrıca programın gelişmesi için oluşturulan topluluk sayesinde devamlı gelişim içindedir. Bu programda da eklentiler olduğundan dolayı program sonradan eklenen eklentiler ile birlikte çok kullanışlı hale gelmektedir.

3.       SolidWorks: SolidWorks'de bir diğer tasarım programıdır. Ücretsiz eğitim sürümü olduğundan dolayı öğrenim sürecinde herhangi bir para ödenmemektedir. Fakat eğitim süresi bittikten sonra gerçekten yüksek bir fiyata ürüne sahip olabiliyorsunuz. İşlevsellik açısından ne kadar iyi bir program olsa da ücretinden dolayı program tercih sırasında gerilere düşmektedir.

4.       FreeCAD: FreeCAD programı da ücretsiz programlardandır. Kolay kullanışı sayesinde tasarımlar üzerinde çok kolay değişiklikler yapıldığından dolayı tercih oranı yüksektir. Üstelik ücretsiz bir program olması da tercihini yükseltmektedir. Bu program ile 3D oyun modelleri, mimari modeller, endüstriyel modeller ve animasyon modelleri de yapılmaktadır.

 Trambolin tasarımı



Diğer yazılarımız;

Trambolin imalatı

Trambolin parkı

Top havuzu üretimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder